Kaliteli, yağlı ve yoğun kıvamlı bir yoğurt elde etmek için sütün yağ,protein ve kuru madde değerleri çok önemlidir. Bu değerler Simental cinsi inek sütünde Holstein cinsi inek sütüne göre %...
İşlem görmemiş süt, Faydalı bakterileri UHT işlemi vb yöntemler ile yok edilmemiş süt, Yoğurt olabilen süt, Yağı alınmamış süt, Sütte bulunan Protein, vitamin ve mineraller de maksimum fayda...
Çiftlik Tarım il müdürlüklerince her yıl belirli periyotlarla denetlenir. Çiftlikte bulunan tüm İneklerden alınan kan numuneleri Tarım İl Müdürlüğü laboratuvarlarında analiz edilir.
Pastörize işlemi çiğ sütün 72-74 °C de 15 saniye ısıtılması ve hızla soğutulması işlemidir. Pastörizasyon işleminde yüksek sıcaklık ve basınç olmadığı için sütün faydalı bakterileri, yağı, p...
Homojenizasyon işlemi mekanik bir işlemdir. Sütün içerisinde bulunan yağların sütün üzerinde birikmesini önlemek ve sütün her yerine eşit dağılımını sağlamak amacı ile çiğ süt 50-70 °C de yü...
İngilizce çok yüksek sıcaklık kelimelerinin baş harflerinden oluşan UHT işlemi. Çiğ sütün 135 – 150 °C yüksek sıcaklık ve yüksek basınç altında ısıl işleme tabi tutulmasıdır.
Süt içeriğinde bulunan yağ, enzimler (protein), laktoz ( süt şekeri ) vitamin ( B,A,D,E,K vb ) ve mineraller ( Kalsiyum,Magnezyum,Fosfor vb.) ile çok faydalı bir gıdadır. Ancak sütten dah...
Günlük süt alma imkanı olanlar için evde yoğurt yapmak en sağlıklı ve doğal yoğurt tüketme imkanı sağlar. Eğer çiğ süt alma imkanınız yoksa, güvendiğiniz markaların yoğurtlarından tüketin. K...
Kullanılmaması yasak olmasına rağmen ucuz yoğurt üreten firmalar Antibiyotikli sütleri normal sütün yarı fiyatına satın alarak yoğurt ve kaşar üretiminde kullanmaktadırlar.
Şarbon hastalığı, son günlerde medya ve sosyal medya aracılığı yapılan kasıtlı veya bilgisizce yapılan paylaşımlar nedeni ile halkımızı endişeye sevk eden bir konu olmuştur.